Agenda KULTUR – en konferens med samverkan, kunskap och inspiration den 3-4 maj i Örebro.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Agenda KULTUR bonuspaket

Tack till dig som deltog på Agenda KULTUR 2022! För att förlänga den härliga konferensupplevelsen får du här ett digitalt bonuspaket i form av ett smörgåsbord som du kan plocka det du vill ha från:

  • Se de valbara seminiarierna. Vänta inte för länge, de finns publicerade i två veckor. Alla konferensdeltagare får lösenord till filmerna via e-post.
  • Spana in mingelbilderna som finns både i ett bildspel och som enskilda bilder.
  • Kika på fördjupande material om några av de ämnen som togs upp.
  • Se filmer med tips på kommande kulturevenemang från några av konferensens deltagare
En full publikläktare
Seminarier

Seminarier

Filmer av alla valbara seminarier. Exklusivt för dig som konferensdeltagare.

Fågelperspektiv över mingel i konferens-foajén
Mingel

Fotogalleri

Se ännu fler bilder från konferensen.

Tack från Katarina Strömgren Sandh, kulturchef

Katarina Strömgren Sandh.jpgDet är med stor stolthet och glädje som jag riktar ett varmt tack till alla som deltog på och gjorde premiären av Agenda KULTUR möjlig!

De två dagarna var innehållsrika och jag hoppas fler med mig ser det som en nystart av ett angeläget samtal. Samtalet om hur vi lyfter kulturens och civilsamhällets uppdrag högre på den politiska agendan.

Kulturen och civilsamhället har en viktig roll i samhället. Det finns få andra verksamheter som når så många människor - i olika åldrar, olika livsstadier och med olika bakgrund - som kulturen och civilsamhället gör. Våra uppdrag handlar om att värna den fria konsten och demokratin, barn och ungas framtid, integrationsfrågor och det livslånga lärandet. Vi väcker nyfikenhet, stolthet, låter människor växa och utvecklas. Kort och gott ger vi våra invånare och besökare en bra grund för det goda livet.

För att vi ska lyckas i våra olika uppdrag - lokalt, regionalt och nationellt - behöver vi alla arbeta tillsammans, över gränserna. Det offentliga tillsammans med företagen, föreningslivet och andra organisationer inom civilsamhället. Efter Agenda KULTUR fortsätter samtalet. Genom förståelse för varandras roller och behov kan vi hitta smartare lösningar. Tillsammans skapar vi ett bättre liv!

Kulturtips från konferensdeltagare

Vi passade på att prata med några av konferensdeltagarna. Lyssna på deras kulturtips inför sommaren och vad de tyckte bäst om under konferensen!

Daniel Eriksson, förvaltningschef Askersunds kommun

Lisa Palolampi, projektledare RFSL Örebro

Marita Curran, projektledare Borås TME

Giovanna Aguirre, konstnär

Ulrika Johansson, kulturchef Hallsbergs kommun

Åke Lundström, VD Eyra Media